Inloggen

Concept verslag Plenair Overleg van 26 oktober jl. en presentaties van de gastsprekers

Geplaatst op 08 november 2023

Op donderdag 26 oktober jl. vond het Plenair Overleg plaats in ’t Veerhuis in Nieuwegein. Bijgaand treft u het concept verslag met de actielijst aan. Daarnaast zijn bijgevoegd de 2 brieven inzake Batteryspray en de presentatie over de nieuwe Omgevingswet van Martijn Stortenbeker van KP Adviseurs B.V.

André Holtrop van ONE-Dyas B.V. verzorgde als arbeidshygiënist en lid van de werkgroep adembeschermingsmiddelen van de NVvA over adembescherming met PAPR (Powered Air Purifying Respirator). Hij geeft een uitleg over de protectiefactoren van aangedreven luchtzuiverende ademhalingsapparatuur.

Bijgaand de documenten waar zijn presentatie aan is ontleend.

  1. volledig rapport van de SWPF studie voor motoraangeblazen helmen.
  2. verkorte versie van het rapport.
  3. overzicht van huidige waarden voor beschermingsfactoren en andere relevante info over adembescherming.

Beroepsvereniging NVvA houdt dus vast aan de bekende beschermingsfactoren van EN 529:2005, tenzij (zoals gepresenteerd) bewijs wordt geleverd via SWPF studie. Maar afhankelijke adembeschermingmiddelen (met een filterbus) mogen nooit worden ingezet bij concentraties boven ILDH (Immediately Dangerous to Life or Health).

Het volgend Plenair Overleg vindt plaats op donderdag 7 december a.s. van 13.00 tot 16.00 uur in Nieuwegein. Dit is het laatste overleg van dit jaar. De planning voor 2024 staat inmiddels op deze site.

Terug naar de vorige pagina

Leden login

Heeft u geen account? Lees dan meer over het lidmaatschap.

Wachtwoord vergeten?